auto_awesome Dit artikel geeft uitleg over een Premium functionaliteit.
Een numerieke vraag kan worden gebruikt om het antwoord van de leerling te beperken tot een getal. Je kan het antwoord en de marges specificeren om automatisch na te kijken. Een numerieke vraag kan een vraag zijn met een waarde of een vraag die uit variabelen bestaat.
Stap 1. Vraag met getal construeren
- Maak je toets aan. Lees hier hoe je een toets kan aanmaken.
- Klik op Nieuwe opgave, vul de naam van de opgave in en klik op Bewaar.
- Klik op Nieuwe vraag, selecteer Vraag met getal en klik op Bewaar.
- Formuleer de vraagstelling.
- Vul de waarde en (indien gewenst) een marge in. Kies je Marge type: % of absoluut getal.
- Klik op Bewaar.
Stap 2. Opties instellen
Om de opties van een vraag met getal aan te passen, kan je rechtsboven op het more_vert-icoon klikken.
- Bonus
Neem deze vraag in de cijferberekening mee als bonusvraag. - Over te slaan
Deze vraag wordt niet in de beoordeling meegenomen voor leerlingen die de mogelijkheid hebben gekregen om vragen over te slaan. - Gebruik variabele
Klik op het more_vert-icoon bovenaan de opgave en kies Script editor.
In de script editor, zie onderstaande afbeelding, moeten variabelen worden gemaakt. Om een variabele met een veranderende waarde per leerling te maken, kan de functie random(x, y, step = z) worden gebruikt. Deze functie heeft een waarde tussen x en y en heeft een stapgrootte van z. Dit betekent dat wanneer de functie een waarde tussen 1 en 4 heeft met stappen van 1, de variabele de waarden 1, 2, 3 en 4 kan hebben. Nadat de juiste variabelen zijn gemaakt, moeten de antwoorden worden berekend. In het onderstaande voorbeeld zijn de variabelen a, b en c antwoorden op vraag 1a, 1b en 1c. Variabelen kunnen worden opgeteld met +, afgetrokken met -, gedeeld door /, vermenigvuldigd met * en worden gedaan met de macht van met **. Gebruik indien nodig haakjes.
Klik op Run wanneer alle variabelen zijn berekend om de code uit te voeren en na te gaan of alles werkt. Als iets niet werkt, kan je variabelen weergeven door print(a) te gebruiken om de variabele a weer te geven. Op deze manier kunnen fouten in de code worden gevonden als het uitvoeren van de code een foutmelding geeft.
Ga terug naar de vraag en klik op de keuzemenu knop Waarde en kies de variabele. - Gedeeltelijke punten
Leerlingen krijgen punten als hun antwoord gedeeltelijk juist is. Als het totale aantal punten dat ze voor een vraag kunnen krijgen bijvoorbeeld 2 is en hun antwoord is 50% correct, dan krijgen ze nog steeds 1 punt. Zonder deze optie kunnen ze alleen 0 of het maximale aantal punten behalen.
Stap 3. Beoordelingsmodel toevoegen
- Klik op Beoordelingsmodel in de switch aan de bovenkant.
- Ga naar de vraag waarvan je het beoordelingsmodel wilt instellen.
- Klik op het more_horiz-icoon en klik op Bewerken.
- Indien gewenst, voeg een beoordelingstoelichting toe. Een beoordelingstoelichting is een uitgebreide beschrijving van de beoordeling voor de nakijkers (en voor leerlingen indien gepubliceerd). De beoordelingstoelichting kan een uitgebreide uitleg, afbeelding of bestand zijn.
- Voeg optioneel feedback toe:
- voor als de vraag volledig juist is.
- voor als de vraag niet volledig juist is.
- voor als de vraag onjuist is.
- Vul het maximaal aantal punten in.
- Klik rechtsboven op het more_vert-icoon om de opties van het beoordelingsmodel te wijzigen.
- Klik op Bewaar.
Stap 4. Opties instellen
- Start met nul punten
Leerlingen zonder antwoord krijgen nul punten. - Beperkt het minimum tot nul punten
Leerlingen kunnen geen negatieve score krijgen. Dit is handig als je met aftrekpunten werkt. - Beperk het maximum tot totaal aantal punten
Leerlingen kunnen niet meer punten krijgen dan een maximaal aantal punten van het totaal aantal punten. Handig als je bij meerdere opties het totaal aantal punten wilt geven bij bijvoorbeeld 2 van de 3 goede antwoorden.
Opmerkingen
0 opmerkingen
U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.