Opgaven in een itembank
In de vorige stappen heb je een nieuwe itembank aangemaakt en gekeken naar de navigatie binnen de itembank. In deze stap lichten we toe hoe je opgaven construeert en beheert in een itembank.
Bewaar en beheer je opgaven in een itembank
Hét voordeel van werken in een itembank is dat je de opgaven gemakkelijk en snel kunt hergebruiken in meerdere toetsen en zo kunt afnemen in meerdere programma’s. Het tabblad Opgaven in een itembank is de plek waar je dit doet.
Je kunt hier nieuwe opgaven construeren of importeren. Zodra je opgaven in je itembank hebt kun je deze dupliceren, verwijderen, filteren en zoeken. Ook kun je opgaven selecteren en toevoegen aan een toets. Zo stel je dus een nieuwe toets uit bestaande opgaven samen. Deze acties worden zichtbaar zodra je één of meerdere opgaven hebt geselecteerd.
In de itembank een nieuwe opgave construeren
In module 4 Toets construeren heb je kennis gemaakt met de auteursomgeving van Woots voor het construeren van een volledige toets. Je zag daar rechts een voorbeeld van de gehele toets en links de constructieomgeving om nieuwe opgaven te construeren. In een itembank construeer je losse opgaven. Deze opgaven kun je later selecteren uit de lijst en zo samenstellen tot een nieuwe toets.
Via de volgende stappen construeer je een nieuwe opgave in een itembank:
- Navigeer naar je itembank.
- Ga naar het tabblad Opgaven.
- Klik op Nieuwe opgave.
- Formuleer de Naam van je nieuwe Opgave.
- Klik op bewaar, de nieuwe Opgave wordt voor je aangemaakt.
- Voeg via de knoppen nieuwe content en nieuwe vraag de context en vraagelementen toe aan je opgave.
- Aan de linkerkant van het scherm zie je dat je tags en labels kunt toevoegen:
- Een label: om de status van de opgave weer te geven. Bijvoorbeeld: concept, beoordeling nodig of geaccepteerd.
- Een tag: om de opgaven gemakkelijker te kunnen vinden in de itembank. Bijvoorbeeld: niveau, leerjaar, hoofdstuk of onderwerp.
- Via de switch Criteria kun je de beoordelingscriteria toevoegen en de scoringsregels instellen. Dit doe je door op de drie puntjes te klikken in de opgave die je wil bewerken.
- Via de switch Leerdoelen kun je Leerdoelen koppelen aan de vragen in je Opgave. Dit doe je door op het + teken te klikken. Als je nog geen Leerdoelen in de itembank hebt staan dan lees je hier hoe je deze toevoegt.
- Via de switch opmerkingen kun je de opgave voorzien van een opmerking. Als je samenwerkt met een collega kun je hier een vraag of opmerking voor je collega’s achterlaten.
- Via de switch Geschiedenis zie je de versiehistorie van de Opgave.
- Op het tabblad Inzichten kun je de afnames van je Opgave analyseren. Je vindt hier allerlei statistieken over hoe je leerlingen de Opgave hebben gemaakt. Dit helpt je om de kwaliteit van de Opgave te monitoren en te verbeteren.
Je hebt jouw eerste opgave in de itembank gemaakt. Deze stappen herhaal je voor alle opgaven die je in de itembank wil verzamelen.
Opmerkingen
0 opmerkingen
Artikel is gesloten voor opmerkingen.