TIP: Deze optie is beschikbaar via bèta functies, lees meer over bèta functies hier
De stelling vraag is een vraagtype met twee of meerdere stellingen en meestal een gelimiteerd aantal opties, zoals waar/onwaar of ja/nee. Het nakijken van deze stellingen wordt gedaan aan de hand van beoordelingsregels, wat je in staat stelt om het aantal punten toe te kennen op basis van het aantal correcte antwoorden. Een veelgebruikte set regels voor stellingen zijn de Kprime regels, welke gemakkelijk gebruikt kunnen worden met dit vraagtype.
Een stelling vraag maken
Volg onderstaande stappen om een stelling vraag te maken.
- Klik op jouw domain Schoolnaam in het menu aan de linkerkant.
- Klik op label_important Programma's in het menu bovenin.
- Selecteer je Programma of gebruik de zoekbalk.
- Selecteer je toets of gebruik de zoekbalk.
- Klik op Nieuwe opgave.
- Vul de naam van de opgave in en klik op Bewaar.
- Klik op Nieuwe vraag en selecteer Stelling.
- Formuleer de vraaginhoud.
- Vul in hoeveel punten de vraag waard is.
- Om stellingen toe te voegen klik je op +Rij toevoegen.
- Om de antwoorden van de stellingen in te vullen klik je op +Kolom toevoegen.
- Indien gewenst kun je ook een Vaste startpositie instellen per rij en/of kolom om de positie van de vraagopties vast te zetten.
-
- Bonus
Dit markeert de vraag als een bonusvraag, wat betekent dat het aantal punten dat wordt toegewezen met deze vraag wordt geteld totdat het maximaal aantal punten dat kan worden gehaald voor deze toets is bereikt. De punten van een bonusvraag worden niet berekend bij het maximaal aantal punten dat kan worden gehaald voor de toets. Als de leerling de vraag foutief beantwoord wordt dit niet van het aantal punten en het cijfer afgetrokken. - Over te slaan
Je zult eerst moeten aangeven welke leerlingen het recht hebben om vragen met deze instelling over te slaan in je vak. Je kunt hierna instellen welke vragen over te slaan zijn door deze student(en). In een digitale toets wordt de student duidelijk gemaakt dat ze deze vraag kunnen overslaan. In een papieren toets verschijnt er een schaar icoon naast de vraag, dus de leerling moet geïnformeerd worden dat ze deze vraag over kunnen slaan. Het aantal punten voor deze vraag wordt niet meegerekend in het resultaat. Het is niet mogelijk om deze instelling aan te passen nadat een toets is afgenomen. - Gedeeltelijk punten
Leerlingen krijgen punten toegekend als hun vraag deels correct is. Bijvoorbeeld, het totaal aantal punten dat ze kunnen krijgen voor een vraag is 2 en hun antwoord is voor 50% correct, dan ontvangen ze nog steeds 1 punt. Zonder deze optie kunnen ze enkel 0 punten of het maximaal aantal punten toegewezen krijgen. Klik op het more_vert-icoon voor meer opties.
- Bonus
- Klik op Bewaar.
Voeg een nakijkmethode aan je stelling vraag toe
Volg onderstaande stappen om een nakijkmethode aan je stelling vraag toe te voegen.
- Klik op jouw domain Schoolnaam in het menu aan de linkerkant.
- Klik op label_important Programma's in het menu bovenin.
- Selecteer je Programma of gebruik de zoekbalk.
- Selecteer je toets of gebruik de zoekbalk.
- Klik op Beoordelingsmodel in het menu bovenin.
- Ga naar de vraag waarvoor je het beoordelingsmodel wilt instellen.
- Klik op het more_horiz-icoon en klik op Bewerken.
- Het is mogelijk om feedback aan de student te tonen als:
- de vraag juist is beantwoord
- de vraag gedeeltelijk juist is beantwoord
- de vraag onjuist is beantwoord
- Selecteer de correcte antwoorden door de cirkels in te vullen.
- Klik op +Beoordelingsregel toevoegen of klik op +Kprime regels toevoegen. Dit wordt hieronder toegelicht.
- Je kunt gebruik maken van de Bereken punten knop bovenaan om het maximale aantal punten voor de vraag te berekenen. De punten van alle gebieden wordt dan automatisch bij elkaar opgeteld. Je kunt ook handmatig het maximaal aantal punten invullen.
- Klik op het more_vert-icon voor meer nakijk instellingen.
- Modelantwoord
Een oplossing voor de nakijkers (en voor de deelnemers na publicatie van de resultaten). Het modelantwoord kan een uitgebreide uitwerking zijn, maar ook een afbeelding of bestand. - Start met nul punten (Enkel voor de punten-per-criteria en rubrics-met-niveaus methodes)
Als deze optie is ingeschakeld dan start het nakijken van deze vraag altijd met nul punten en worden de punten opgeteld als de criteria wordt geselecteerd. Als dit is uitgeschakeld, dan start het nakijken van deze vraag altijd met het maximaal aantal punten en worden hier punten van afgetrokken bij het selecteren van de criteria. Dit betekent dat de criteria dan als minpunten moeten worden ingevuld. De nakijker kan dan de criteria selecteren als de leerling dit niet heeft gehaald met het antwoord, zodat dit van het totaal aantal punten wordt afgetrokken. - Beperk het minimum tot nul punten (Enkel voor de punten-per-criteria methode)
Als deze optie is ingeschakeld, dan is het niet mogelijk om onder de nul punten uit te komen bij het selecteren van verschillende criteria. Het is wel nog steeds mogelijk om handmatig het aantal punten aan te passen om zo onder de nul uit te komen tijdens het nakijken. - Beperk het maximum tot het totaal aantal punten (Enkel voor de punten-per-criteria methode)
In de instellingen van beoordelen is het mogelijk om het maximaal te behalen aantal punten met de vraag vast te stellen, los van de punten per criteria. Als dit getal afwijkt van het maximaal aantal te behalen punten bij het optellen van de criteria, dan wordt met deze optie het maximum beperkt tot het totaal aantal punten dat handmatig is ingesteld.
- Modelantwoord
- Klik op Bewaar.
Opmerkingen
0 opmerkingen
U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.