Als uitgever in een itembank kun je de instellingen aanpassen naar jouw persoonlijke behoefte. Je kunt bijvoorbeeld labels, beschermingsregels en tags toevoegen. Daarnaast kun je het logboek inzien en verwijderde opgaven en itembanktoetsen herstellen. Verwijderde itembanken worden permanent verwijderd na 180 dagen. Een boel handige informatie over de itembank vind je in dit artikel!
Volg onderstaande stappen om de Instellingen van een itembank in te zien of aan te passen.
- Klik op jouw domain Schoolnaam in het menu aan de linkerkant.
- Klik op folder Itembanken in het menu bovenin.
- Klik op je itembank of gebruik de zoekbalk.
- Klik op settingsInstellingen in het menu bovenin.
Het tabblad Algemeen zal zich standaard openen. Hier kun je de naam van je itembank aanpassen. Daarnaast kan je ook je itembank verwijderen. Let wel op, alleen een beheerder kan je verwijderde itembank herstellen.
Om je itembank overzichtelijk te houden, raden wij het aan om gebruik te maken van labels. De labels Concept, Beoordeling nodig, Wijziging nodig en Geaccepteerd zijn standaardlabels die reeds zijn opgenomen in de lijst van labels die je kunt gebruiken. Daarnaast is het mogelijk om zelf labels toe te voegen aan je itembank. Itembanklabels worden op alfabetische volgorde gesorteerd.
Zodra je een itembanktoets overzet naar je vak, zal het label veranderd worden in het standaardlabel dat ingesteld is in de schoolinstellingen. Als er geen standaardlabel aanwezig is, zal het label leeg gelaten worden.
De labels kunnen worden gebruikt als metagegevens voor zowel opgave als toetsen. Per opgave en per toets kan één label worden gekoppeld. Je kunt de informatie in het label gebruiken om samen te werken met collega's. Het is ook mogelijk om een beveiligingsregel aan een label te koppelen. Met een beveiligingsregel kun je bepaalde acties beperken als dat label gekoppeld is.
Wanneer je een label aanmaakt in de instellingen van je itembank, is het direct mogelijk om deze labels te gebruiken voor je zowel je opgaven als voor je itembanktoetsen. Er is geen limiet aan het aantal labels dat aan je itembank toegevoegd kan worden.
- Klik op Nieuw label en vul de naam van het label in.
- Selecteer een kleur en stel in als standaardlabel indien gewenst.
- Klik Bewaren.
Door een label te bewerken, wordt dit label automatisch bijgewerkt voor zowel de opgaven als de toetsen waarvoor dit label gebruikt wordt. Als je een wijziging voor een specifieke opgaven of toets wilt terugdraaien, moet je het label handmatig bewerken.
- Klik op het more_vert-icoon in het label dat je wilt bewerken.
- Klik Bewerken en bewerk de informatie.
- Klik Bewaren.
Een label kan alleen verwijderd worden uit een itembank als deze niet langer gekoppeld is aan opgaven of toetsen in je itembank. Het verwijderen van een label is permanent, wat betekent dat het niet mogelijk is om een eenmaal verwijderd label te herstellen.
- Klik op het more_vert-icoon in het label dat je wilt verwijderen.
- Klik Verwijderen.
- Klik Bevestigen.
In het tabblad Toets beschermingsregels kun je beschermingsregels toevoegen aan je itembanklabels. Zodra een itembanktoets een label krijgt toegewezen met beschermingsregels, zullen medewerkers de opgaven in een itembanktoets niet meer kunnen aanpassen zo lang dit label actief is.
Volg onderstaande stappen om een beschermingsregel toe te voegen aan een itembanktoets label.
- Klik op Toets beschermingsregels in het menu laan de linkerkant.
- Klik op Bewerken naast het label waar je de beschermingsregels aan wilt toevoegen.
- Vink Schakel aanpassen van opgaven uit aan.
- Klik op Bewaren.
In het tabblad Opgave beschermingsregels kun je de volgende beschermingsregels toepassen op labels:
- Schakel aanpassen van de opgave uit
- Schakel aanpassen van beoordelingsschema uit
- Schakel aanpassen van de leerdoelen uit
- Schakel toevoegen van opgave aan toetsen uit
Volg onderstaande stappen om een opgave beschermingsregel toe te voegen aan een label.
- Klik op Opgave beschermingsregels in het menu laan de linkerkant.
- Klik op Bewerken naast het label waar je de beschermingsregels aan wilt toevoegen.
- Vink de regels aan die je wilt inschakelen.
- Klik op Bewaren.
In het tabblad Tags zie je een overzicht van alle tags die je hebt aangemaakt en aan hoeveel opgaven de tags zijn toegewezen. Hier kan je ook tags bewerken en verwijderen.
Het maken van tags
-
Log in bij Woots.
-
Klik op je itembank of gebruik de zoekbalk in de Itembanken-sectie.
-
Klik op de opgave waarvoor je een tag wilt maken.
- Klik op Tag in het menu aan de linkerkant, voer een sleutel en een waarde in.
-
Klik op Aanmaken.
-
De tag is aangemaakt en toegevoegd aan de opgave. Het mogelijk om de tag bij andere opgaven te hergebruiken.
Het verwijderen van tags
-
Log in bij Woots.
- Klik op je itembank of gebruik de zoekbalk in de Itembanken-sectie.
-
Klik op Instellingen in het menu aan de bovenkant.
-
Klik op Tags in het menu aan de linkerkant.
-
Klik op het more_horiz-icoon en klik op Verwijderen bij de tags die verwijderd moeten worden.
In het tabblad Log zie je een overzicht van de aanpassingen in je itembank. Bijvoorbeeld, wanneer er een medewerker is toegevoegd of verwijderd of wanneer een itembanktoets is aangemaakt of verwijderd.
In het tabblad Verwijderde opgaven zie je een overzicht van alle verwijderde opgaven en de datum van verwijderen. Mocht het nodig zijn, dan kunnen hier opgaven worden hersteld door op Herstellen te klikken.
In het tabblad Verwijderde itembank toetsen zie je een overzicht van alle verwijderde itembanktoetsen en de datum van verwijderen. Mocht het nodig zijn, dan kunnen hier itembanktoetsen worden hersteld door op Herstellen te klikken.
Synchroniseren van wijzigingen
Wanneer je een opgave gebruikt in een programma die is gemaakt in of gekopieerd van een itembank, kan het gebeuren dat een fout wordt gevonden en moet worden gewijzigd. De opgave zelf, het beoordelingsmodel en/of de leerdoelen moeten mogelijk worden gewijzigd.
Wanneer de opgave zelf moet worden gewijzigd, is het handig om de nieuwe versie van de opgave van de toets te synchroniseren met de opgave in de itembank. In dit artikel wordt uitgelegd hoe dit werkt.
Wanneer je een opgave wijzigt die is gekopieerd van een itembank, kan je besluiten deze wijzigingen te synchroniseren met de opgave in de itembank.
- Als je een opgave uit een itembank bewerkt binnen een toets in je programma, verschijnt de knop Nieuwe versie beschikbaar.
- Klik op de meerkeuzemenu knop Nieuwe versie beschikbaar en kies Zet versie in itembank.
- Klik op Bevestig en de opgave wordt bijgewerkt in de itembank.
Wanneer je een opgave wijzigt die is gekopieerd van een itembank, kan je besluiten deze wijzigingen ongedaan te maken door de versie uit de itembank op te halen.
- Als je een opgave uit een itembank bewerkt binnen een toets in je programma, verschijnt de knop Nieuwe versie beschikbaar.
- Klik op de meerkeuzemenu knop Nieuwe versie beschikbaar en kies Haal versie van itembank op.
- Klik op Bevestig en de opgave wordt bijgewerkt.
Let op:
- Als er wijzigingen worden aangebracht in de opgave in de itembank en deze zijn nog niet gesynchroniseerd met de gekopieerde opgave, gaan deze wijzigingen verloren. Met andere woorden: de opgave in de itembank is gelijk aan deze opgave.
Opmerkingen
0 opmerkingen
U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.