Woots biedt integraties aan met andere educatieve softwaretools. Alle integraties zijn ontwikkeld en worden onderhouden door Woots. Voor alle onderstaande integraties is een aanvullende licentie vereist. Om een licentie en de benodigde referenties te verkrijgen om de integratie(s) op te zetten, neemt u contact op met de leverancier van de software. Woots verkoopt geen softwarelicenties van andere aanbieders.
Als je Woots wilt integreren met andere tools (zoals jouw eigen leerlingeninformatiesysteem, plannings- of archiveringssoftware) kun je ze integreren met behulp van onze API.
Werkwijze van integraties
Voor bijna alle integraties gelden de volgende principes:
-
Opzetten op schoolniveau
De eerste stap is het opzetten van de integratie op schoolniveau. Voor de meeste integraties moet je configuratiedetails invoegen, zoals referenties of een geheime sleutel. Deze informatie is verschillend voor elke integratie en kan worden verkregen via de softwareprovider. Voor sommige integraties kunnen aanvullende configuratieopties worden ingesteld. In de artikelen voor elke integratie worden de details beschreven over hoe de integratie moet worden opgezet.
-
Gebruik van de integratie bij opdrachten
Zodra de integratie op schoolniveau is opgezet, kan deze worden gebruikt bij opdrachten. Voor sommige integraties moet deze handmatig worden ingeschakeld voor de toets, terwijl voor andere integraties deze direct kan worden gebruikt. Het gebruik van integraties op opdrachtniveau wordt beschreven in de bijbehorende artikelen.
Om in het integratiepaneel te komen volg je de volgende stappen:
-
Log in bij Woots.
-
Klik op de naam van de school in het menu aan de linkerkant.
-
Klik op Instellingen in het menu aan de bovenkant.
-
Klik op Integraties in het menu aan de linkerkant.
Per integratie hebben we hieronder uitgelegde welke stappen en aandachtspunten er bij komen kijken.
Inrichting en Inlogkoppelingen
Entree
Door de koppeling met Entree kunnen leerlingen en medewerkers inloggen in Woots met hun schoolaccount bij bijvoorbeeld Magister, Somtoday of It's Learning.
Inloggen met het schoolaccount
Medewerkers en leerlingen van jouw school kunnen in Woots inloggen met het schoolaccount. Een aparte gebruikersnaam en wachtwoord zijn dan niet nodig. Je kunt met het schoolaccount inloggen als je Woots koppelt aan Entree. Wel zo gemakkelijk!
Als je niet voor deze wijze van inloggen kiest, kunnen jouw medewerkers en leerlingen inloggen via de optie Inloggen met je e-mailadres en een voor Woots ingesteld wachtwoord. Hier lees je meer over de eerste keer inloggen.
ARP Formulier en Mijn Entree Federatie Portaal
Via de koppeling met Entree krijgt Woots toegang tot een beperkte set leerlinggegevens. Om toetsen af te kunnen nemen, heeft Woots meer gegevens nodig, zoals het e-mailadres van de leerling. Gelukkig is het mogelijk om de gegevensset van Entree uit te breiden. Zo krijgt Woots de aanvullende gegevens die nodig zijn om een toets af te kunnen nemen.
Via het ARP formulier of via het Mijn Entree Federatie portaal geef je Entree/Kennisnet de opdracht een bredere set ter beschikking te stellen. Dit proces verloopt schriftelijk en duurt enkele dagen.
Optie 1: Schriftelijk
Maak je geen gebruik van het Mijn Entree Federatie portaal? Dan kun je de wijziging schriftelijk doorgeven aan Kennisnet op de volgende manier:
-
Download het formulier vanuit Woots of volg onderstaande stappen:
-
Log in bij Woots
-
Klik op jouw schoolnaam.
-
Kies voor Instellingen.
-
Ga naar Integraties.
-
Klik bij Entree rechts op Configureer.
-
Download het formulier.
-
-
Stuur het ondertekende formulier naar Kennisnet. Dit kan per post, maar je kunt ook een scan van het ondertekende formulier mailen naar servicedesk@kennisnet.nl. Deze informatie vind je allemaal in het formulier.
-
Zodra de Entree Federatie (Kennisnet) het formulier heeft verwerkt, kunnen alle medewerkers en leerlingen gebruik maken van de optie Inloggen met je schoolaccount.
Optie 2: Mijn Entree Federatie portaal (voor mbo & vo)
Maakt jouw (mbo) school gebruik van het Mijn Entree Federatie portaal? Voeg dan de attributen toe via het portaal. Het gaat om de volgende attributen:
Leerlingen kunnen nu inloggen via Entree én Woots krijgt voldoende gegevens binnen. Tijd voor de volgende stap: het inrichten van Woots met leerlingen en klassen.
error_outlineHet is dit schooljaar nog mogelijk om een ARP formulier voor Woots te gebruiken voor scholen/besturen die nog geen eHerkenningsmiddel hebben. Wij adviseren scholen/besturen dit echter wel spoedig in te regelen. Voor nieuwe diensten maakt Kennisnet namelijk al geen ARP formulieren meer. Verder wordt eHerkenning ook gebruikt voor andere Kennisnet diensten zoals het Onderwijs Serviceregister en de Dienst Verwerkersovereenkomsten.
Somtoday
In Woots kan je een koppeling maken met de leerlingadministratie van Somtoday. In deze koppeling synchroniseren we iedere nacht de volgende gegevens:
Leerlingen
|
Klassen en clusters
|
Docenten
|
Voornaam
|
Klasnaam
|
Voornaam
|
Achternaam
|
Leerjaar
|
Achternaam
|
ECK-id
|
Leerlingen
|
ECK-id
|
E-mailadres
|
Docenten
|
E-mailadres
|
Leerlingnummer
|
Je configureert de koppeling in twee stappen.
1. In Somtoday een UWLR-koppeling aanmaken
Om Somtoday te koppelen moet eerst een UWLR koppeling aangemaakt worden.
- Maak voor elke vestiging de koppeling aan in Somtoday via Beheer > Instelling > UWLR-koppeling > UWLR-koppeling.
-
Kies voor de uitgever/aanbieder Overig (OV).
-
kies als UWLR versie 2.2.
2. In Woots de koppeling activeren
Nadat je de koppeling in Somtoday hebt aangemaakt activeer je deze zo in Woots:
-
Log inbij Woots.
-
Klik op de naam van jouw school in het menu aan de linkerkant.
-
Klik op Instellingen in het menu aan de bovenkant.
-
Klik op Integraties in het menu aan de linkerkant.
-
Klik op Configureer bij Somtoday.
-
Vul je autorisatiesleutel in.
-
Selecteer de leerjaren die je wilt synchroniseren.
-
Klik op Configureer en de systemen zijn gekoppeld.
Let op: Scholen met meerdere vestigingen hebben een aparte sleutel van Somtoday per vestiging. Als je de koppeling wilt opstellen voor verschillende vestigingen, lees je hier hoe je van vestiging wisselt in Woots.
Tip: Probeer eerst met 1 leerling of het lukt om in te loggen met het schoolaccount. Wordt er geen nieuw account voor de leerling aangemaakt? Dat is mooi, dan kunnen de andere leerlingen ook gaan inloggen. Lukt het niet? Neem dan eerst contact op met onze helpdesk via support@woots.nl.
Magister
Zodra de koppeling met Magister gemaakt is moet er nog wel jaarlijks een handmatige import gedaan worden om de gegevens te verrijken van de leerlingen. De makkelijkste manier vind je in de schoolinstellingen onder de tweede kopje Integraties --> Magister. Op onderstaande afbeelding zie je de optie "Importeer" hier kan je een export bestand vanuit Magister in uploaden.
Let op: Helaas krijgen we via de koppeling met Magister niet alle gegevens binnen, we ontvangen hierbij géén e-mailadressen en leerlingnummers.
De tweede manier om dit op te lossen, zodat deze problemen zich niet meer voordoen. Hiervoor is een bestand met alle leerlingen van je school nodig. Hiervoor kan je het bestand gebruiken dat je kunt downloaden uit de import optie in het leerlingoverzicht, hierbij moeten de volgende kolommen aangehouden worden:
-
Voornaam, tussenvoegsel en achternaam (Let op: deze moeten identiek zijn aan wat er nu in het systeem staat)
-
Leerlingnummer
-
E-mail
Dit bestand kun je zelf in het gebruikersoverzicht importeren. Zorg ervoor dat je Informatie van bestaande gebruikers overschrijven aanvinkt.
Tip: In het bovenstaande linkje "importeren" wordt aangegeven waar je een voorbeeldbestand voor het importeren kan downloaden.
In Woots kun je een koppeling met de leerlingadministratie in Magister leggen. In deze koppeling synchroniseren we iedere nacht de volgende gegevens:
Leerlingen
|
Klassen en clusters
|
Docenten
|
Voornaam
|
Klasnaam
|
Voornaam
|
Achternaam
|
Leerjaar
|
Achternaam
|
ECK-id
|
Leerlingen
|
ECK-id
|
Docenten
|
Je configureert de koppeling in twee stappen.
1. In Magister toestemming geven
Om Magister te koppelen moet je eerst in Magister toestemming geven om de schoolgegevens met Woots te delen. Dit kan de applicatiebeheerder/supervisor van Magister voor je regelen. Hoe je dit doet is terug te vinden in de bibliotheek van Magister. Als er toestemming is gegeven in Magister kan een dag later (na de nachtverwerking) de koppeling in Woots geactiveerd worden.
2. In Woots de koppeling activeren
Nadat je in Magister toestemming hebt gegeven activeer je de koppeling zo in Woots:
-
Log inbij Woots.
-
Klik op de naam van de school in het menu aan de linkerkant.
-
Klik op Instellingen in het menu aan de bovenkant.
-
Klik op Integraties in het menu aan de linkerkant.
-
Klik op Configureer bij Magister.
-
Selecteer de leerjaren die je wilt synchroniseren.
-
Klik op Configureer en de systemen zijn gekoppeld.
Let op: Woots krijgt uit de koppeling met Magister niet voldoende informatie om alle leerlingen en docenten te matchen. Had je al leerlingen of docenten handmatig geïmporteerd in Woots? En zijn deze niet ingelogd met hun Schoolaccount in Woots? Dan kan het voorkomen dat er na activatie van de koppeling met Magister dubbele accounts ontstaan bij zowel medewerkers als leerlingen. Als er niet heel veel dubbele accounts zijn ontstaan, kun je ze eventueel gaan samenvoegen. Heb je na de synchronisatie meer dan twintig dubbele accounts? Neem dan contact met ons op via support@woots.nl en vermeld hierbij je BRIN-nummer. We gaan samen op zoek naar een passende oplossing.
Tip: Probeer eerst met één leerling of het lukt om in te loggen met het schoolaccount. Wordt er geen nieuw account voor de leerling aangemaakt? Dat is mooi, dan kunnen de andere leerlingen ook gaan inloggen. Lukt het niet? Neem dan eerst contact op met onze helpdesk via support@woots.nl.
Plagiaat checkers
Koppelen met jouw leermanagementsysteem via LTI
Het is mogelijk om een integratie te maken met een plagiaatchecker. Hierbij kan een keuze worden gemaakt tussen Turnitin en Ouriginal. Plagiaat checkers kunnen worden gebruikt bij een digitale toets en een inleveropdracht.
Turnitin
-
Voor deze koppeling is een Turnitin API URL en API key nodig. Deze kan verkregen worden door contact op te nemen met https://www.turnitin.com/contact.
-
Log in bij Woots.
-
Klik op de naam van de school in het menu aan de linkerkant.
-
Klik op Instellingen in het menu aan de bovenkant.
-
Klik op Integraties in het menu aan de linkerkant.
-
Klik op Configureer bij Turnitin.
-
Vul de URL en key in en klik op Configureer.
Ouriginal
-
Voor deze koppeling is een Ouriginal identifier nodig. Deze kan verkregen worden door te mailen naar: support@ouriginal.com.
-
Log in bij Woots.
-
Klik op de naam van de school in het menu aan de linkerkant.
-
Klik op Instellingen in het menu aan de bovenkant.
-
Klik op Integraties in het menu aan de linkerkant.
-
Klik op Configureer bij Ouriginal.
-
Vul de identifier e-mail in en klik op Configureer.
Toezichtsoftware (Proctoring software)
Toezichtsoftware stelt jou in staat om de beveiliging van jouw opdrachten te verhogen. Het verschil met lockdown browser-software is dat je met toezichtsoftware ook bepaalde bronnen kunt opnemen, zoals de webcam, microfoon en het scherm van een leerling tijdens de toets. Na de toets kunnen beoordelaars met de juiste autorisaties de opnames controleren en eventuele incidenten rapporteren. Woots is geïntegreerd met de volgende toezichtsoftware:
Proctorexam
ProctorExam werkt voor ieder toetsplatform waardoor integratie met Woots niet nodig is. Meld je aan voor een demo op de website van ProctorExam om te zien hoe ProctorExam werkt.
Proctorio
Proctorio kan gebruikt worden om een veilige omgeving voor je digitale toetsen te creëren.
Proctorio integreren:
-
Voor deze koppeling is een Proctorio licentie nodig. Deze kan verkregen worden door te mailen naar: support@woots.nl
-
Log in bij Woots.
-
Klik op de naam van de school in het menu aan de linkerkant.
-
Klik op Instellingen in het menu aan de bovenkant.
-
Klik op Integraties in het menu aan de linkerkant.
-
Klik op Configureer bij Proctorio.
-
Vul een Proctorio consumer key, consumer secret in en vul de regio in.
-
Klik op Configureer.
Readspeaker
-
Voor deze koppeling is een Readspeaker licentie nodig. Deze kan verkregen worden door te mailen naar: support@woots.nl.
-
Log in bij Woots.
-
Klik op de naam van de school in het menu aan de linkerkant.
-
Klik op Instellingen in het menu aan de bovenkant.
-
Klik op Integraties in het menu aan de linkerkant.
-
Klik op Configureer bij Readspeaker.
-
Vul het Klanten-ID in en klik op Configureer.
Wil je weten hoe je Readspeaker kunt instellen bij jouw toets? Dat leggen we je uit in dit artikel
Wil je weten welke instellingen er allemaal zijn bij Readspeaker? Dat kun je hier vinden: Configuratie instellingen integratie ReadSpeaker in Woots.
Heb je vragen over de functionaliteiten of problemen met Readspeaker? Dan kun je contact opnemen via de contactpagina van Readspeaker.
Lockdown browser software
Let op: Als je gebruik maakt van een lockdown applicatie raden wij het af om in de toetsinstellingen de ingebouwde proctoring opties te gebruiken. Dit kan voor valse positieve meldingen zorgen.
Lockdown browser software wordt gebruikt om de beveiliging van jouw digitale toetsomgeving te verhogen. Woots biedt meerdere beveiligingsinstellingen. Omdat Woots een webapplicatie is, zijn de mogelijkheden om de hele omgeving te beveiligen beperkt. Door gebruik te maken van lockdown browser software kun je de kans op fraude van leerlingen zo klein mogelijk maken. De integratie tussen Woots en de lockdown browser software zorgt ervoor dat een leerling de toets alleen kan starten met behulp van de lockdown browser. Dit kan ook worden gebruikt voor publicaties. Woots is geïntegreerd met de volgende lockdown browser software-oplossingen:Safe Exam Browser (SEB)
-
Log in bij Woots.
-
Klik op de naam van de school in het menu aan de linkerkant.
-
Klik op Instellingen in het menu aan de bovenkant.
-
Klik op Integraties in het menu aan de linkerkant.
-
Klik op configureer bij Safe Exam Browser (er staat alleen een logo van een aardbol).
Na het configureren kom je in een venster waarin je standaardinstellingen kunt instellen die automatisch worden opgenomen als Safe Exam Browser wordt ingesteld door een docent tijdens een toets.
Hieronder leggen wij uit wat de instellingen doen en betekenen:
Speciale functietoetsen
Selecteer welke speciale functietoetsen gebruikt mogen worden tijdens de toets. Als leerlingen bijvoorbeeld meerdere tabbladen open mogen hebben, kun je "Alt Tab" aanvinken.
Dock-/Taakbalk
Selecteer welke opties getoond mogen worden op de dock-/taakbalk tijdens de afname. De dock-/taakbalk van de Safe Exam Browser wordt onder- of bovenaan de pagina weergeven, dit is afhankelijk van het besturingssysteem.
Houd er rekening mee dat "navigatieknoppen" alleen werken als de optie "herlaad knop" ook is ingeschakeld (niet andersom).
We raden het gebruik van navigatieknoppen af, omdat Safe Exam Browser hun configuratiesleutel niet verzendt bij het gebruik van 'page_back'. Dit betekent dat leerlingen de foutmelding 'onjuiste configuratie gedetecteerd' krijgen en dat ze naar de startpagina moeten gaan om de toets te hervatten.
Tekst naar spraak (Alleen voor MacOS).
Vink het vakje 'Tekst naar spraak is toegestaan' aan als de Readspeaker-integratie ook is ingeschakeld voor jouw digitale toets. Houd er rekening mee dat de beheerder Readspeaker moet configureren in de instellingen van jouw school (als dit nog niet gedaan is)
Verlaat Safe Exam Browser
Als "Sta toe om de Safe Exam Browser te verlaten" is aangevinkt, kun je een wachtwoord invoeren die leerlingen kunnen gebruiken om de Safe Exam Browser af te sluiten. Als deze optie niet is aangevinkt, kunnen leerlingen Safe Exam Browser pas verlaten nadat ze hun toets hebben ingeleverd.
URL filteren
Als "Sta toe om URL's te filteren" is aangevinkt zonder extra filters, dan worden alle URL's behalve de URL's van Woots geblokkeerd. Je kan instellen welke URL's zijn toegestaan door op "VOEG EEN URL FILTER TOE" te klikken. Vervolgens kun je URL's invullen die je wilt toestaan (alles wordt geblokkeerd totdat het is toegestaan).
-
"Expressie": vul hier de URL in die je wilt toestaan of blokkeren.
Bestanden
Als "Sta toe om bestanden te downloaden en uploaden" mogen leerlingen tijdens de toets bestanden downloaden en uploaden. Als dit vinkje aangevinkt is, kun je configureren hoe het uploaden en downloaden van bestanden wordt afgehandeld.
-
"Download folder voor MacOS" Vul hier het pad in naar de gewenste folder.
-
"Download folder voor Windows" Vul hier het pad in naar de gewenste folder.
Toegestane en geblokkeerde processen
Configureer welke processen gebruikt of juist niet gebruikt mogen worden wanneer Safe Exam-browser actief is. Als je bepaalde applicaties wilt toestaan of blokkeren tijdens een toets, kan je deze hier inschakelen. Je kan hier meer informatie over vinden op Safexambrowser.org.
Toegestane processen worden automatisch opgestart bij het openen van de Safe Exam Browser.
Toegestane of geblokkeerde processen voor MacOS en Windows
-
"Titel" Applicatietitel die wordt weergegeven in de applicatiekiezer.
-
"Beschrijving" (Optioneel) Uitleg bij het proces, kan bijvoorbeeld handig zijn voor als de Titel niet duidelijk genoeg is.
-
"Programma" Bestandsnaam van het uitvoerbare bestand, mag geen delen van een bestandssysteem pad bevatten, alleen de bestandsnaam van het exe-bestand (zoals calc.exe).
-
"Identifier" Dit veld is voor Windows niet verplicht, tenzij het een Java-applicatie is. Voor MacOS is dit wel verplicht. In het veld "indentifier" noteer je de benaming van de applicatie die weergeven wordt in het vensterbalk van de applicatie. Als het een applicatie is met meerdere sub-applicaties, dan kan het gevonden worden in de hoofdapplicatie vensterbalk.
Meer informatie over het toestaan en blokkeren van processen vind je op de site van Safe Exam Browser: safeexambrowser.org
Linkbeleid (Alleen voor MacOS)
Deze optie wordt gebruikt als er linkjes in je digitale toets aanwezig zijn. Door op het vervolgkeuzemenu te klikken, kan je het gedrag van het systeem configureren bij het openen van de koppelingen.
Omdat navigatieknoppen niet standaard zijn ingeschakeld, raden we aan om 'Links openen in een nieuw venster' te selecteren. Als je 'Links openen in hetzelfde venster' selecteert en leerlingen openen een link naar een nieuwe website, kunnen ze niet terug naar Woots.
Weergavebeleid
Door op het vervolgkeuzemenu te klikken, kun je configureren hoe de Safe Exam Browser wordt weergegeven.
-
"Browservenster gebruiken" Opent het venster, terwijl de balk bovenaan nog steeds weergegeven, wordt met beperkte opties.
-
"Gebruik de modus Volledig scherm" Volledig scherm, zonder de bovenste balk.
-
Geoptimaliseerd voor touch.
Acties
-
Configuratie downloadenAls je op Download klikt, wordt de Safe Exam Browser-configuratie gedownload en kan je de configuratie gebruiken in andere digitale toetsen.
Gevarenzone
-
Configuratie uploadenKlik op Upload om je eigen configuratie te uploaden.
-
Verwijderd Safe Exam Browser-integratieAls je op Verwijderen klikt, wordt de Safe Exam Browser-integratie verwijderd uit de digitale toets. Leerlingen hebben dan toegang tot de toets zonder de Safe Exam Browser.
Lees hier meer over de specificaties van Safe Exam Browser.
Schoolyear
Schoolyear werkt samen met Woots om een veilige toetsomgeving voor leerlingen te bieden. Door de integratie met Schoolyear in te schakelen, wordt de toetsomgeving voor leerlingen op privé-laptops (Bring Your Own Device) beveiligd. Schoolyear vergrendelt tijdelijk het scherm van de leerlingen om te voorkomen dat ze tijdens de digitale toets toegang hebben tot andere documenten en apps.
Binnen Woots kun je de instellingen per toets instellen, zodat je de configuratie kunt aanpassen aan het doel van de toets.
Let op: Voor de schoolyear integratie is een licentie nodig. Deze kun je aanvragen door contact op te nemen met Schoolyear.
Voordat je Schoolyear kunt gebruiken in jouw digitale toets, moet je eerst de Schoolyear-integratie configureren. Om Schoolyear te configureren, volg je onderstaande stappen:
-
Klik op jouw domain Schoolnaam in het menu aan de linkerkant.
-
Klik op settings Instellingen in het menu bovenaan.
-
Klik op Integraties in het menu aan de linkerkant.
-
Klik op Configureren in de Schoolyear-sectie.
-
Vul de host, tenant, API-key en API-secret in.
-
Klik op Configureren.
Secure Testing
Het Secure Test Environment Protocol (STEP) is een veilige toetsoplossing ontwikkeld voor Bring Your Own Device (BYOD) toetsen. STEP biedt verschillende oplossingen om apparaten af te sluiten en ze om te zetten in veilige digitale toetsomgevingen. Het is geïntegreerd met Woots, wat betekent dat zodra de integratie van STEP is ingeschakeld, leerlingen verplicht zijn om STEP-oplossingen te gebruiken om hun toets af te leggen. Het inschakelen van de integratie zal de toetsomgeving op de laptop van de leerlingen beveiligen. Hoewel STEP verschillende producten biedt, kan dezelfde STEP-integratie met Woots worden gebruikt voor alle producten.
Zodra je een licentie hebt voor STEP, kun je alle relevante gegevens beheren in de configuratiesoftware die door STEP aan jou wordt geleverd. In het Woots-platform heb je alleen de configuratiesleutel nodig die wordt gegenereerd in de STEP-configuratiesoftware.
Hoe werkt de STEP-integratie?
Woots biedt twee manieren om STEP te gebruiken voor jouw digitale toetsen. Het mechanisme dat voor beide manieren wordt gebruikt, is de configuratiesleutel die door STEP aan jouw instelling wordt geleverd. De configuratiesleutel moet worden ingeschakeld voor jouw school onder de integratie-instellingen. Een uitleg van hoe dit kan worden geconfigureerd, wordt hieronder beschreven. De configuratiesleutel op schoolniveau is de standaardsleutel die wordt gecontroleerd wanneer een leerling de toets start en STEP is ingeschakeld. Voor STEP-sticks, een van de oplossingen van STEP, is dit een geweldige mogelijkheid omdat je de configuratiesleutel waarschijnlijk langer hetzelfde zult houden. De reden hiervoor is dat elke keer dat de configuratiesleutel wordt gewijzigd in de STEP-configuratiesoftware, een nieuwe installatie van alle USB-sticks vereist is.
De tweede mogelijkheid is om voor elke toets een configuratiesleutel toe te voegen. We hebben de stappen toegevoegd over hoe je STEP kunt configureren voor een digitale toets in een apart artikel, omdat deze informatie relevant is wanneer een toets is geconfigureerd. Het voordeel van het hebben van een configuratiesleutel per toets is dat het de kans verkleint dat de configuratiesleutel wordt gelekt. De configuratiesleutel per toets kan worden gebruikt voor STEP-sticks, maar de USB-sticks moeten opnieuw worden geïnstalleerd als er telkens een nieuwe sleutel wordt toegevoegd, wat het proces meer tijdrovend maakt. Een andere optie zou kunnen zijn om de configuratiesleutel per toets te gebruiken met andere oplossingen van STEP, omdat ze geen fysieke USB-sticks hebben die opnieuw moeten worden geïnstalleerd wanneer een nieuwe configuratiesleutel wordt toegevoegd.
De STEP integratie instellen voor jouw school
Om de STEP-integratie voor jouw school in te stellen, moet je de configuratie-sleutel op schoolniveau invoeren. Volg de onderstaande stappen:
-
Klik op de naam van jouw school in het menu aan de linkerkant.
-
Klik op Instellingen in het menu bovenaan.
-
Klik op Integraties in het menu aan de linkerkant.
-
Klik op Configureren in de sectie Secure Testing.
-
Voer de configuratie-sleutel in. Klik op Configureren.
De STEP-integratie is nu geconfigureerd. Onder Instellingen zie je een extra menu-optie waar je de mogelijkheid hebt om de configuratie-sleutel aan te passen of de installatie te verwijderen.
Let op: Als je de configuratiesleutel die op schoolniveau is ingesteld wijzigt, wordt deze automatisch gewijzigd voor alle toetsen waarvoor STEP is ingeschakeld. Let op, tenzij er een specifieke opdracht-configuratiesleutel is geconfigureerd, zal Woots de bestaande schoolsleutel overschrijven voor alle toetsen die al bestaan (inclusief de lopende toetsen, indien van toepassing).
Leermanagement Systeem
Koppelen met jouw leermanagement systeem via LTI
Blackboard
Mocht je school gebruik willen maken van Blackboard integratie neem dan contact op met Woots support.
Brightspace
Mocht je school gebruik willen maken van Brightspace integratie neem dan contact op met Woots support.
Canvas
Mocht je school gebruik willen maken van Canvas integratie neem dan contact op met Woots support.
Moodle
Mocht je school gebruik willen maken van Moodle integratie neem dan contact op met Woots support.
Opmerkingen
0 opmerkingen
U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.