Nadat jij jouw toets hebt nagekeken, is het tijd om de resultaten te bekijken. Hoe vind en bekijk je deze of hoe verwijder je een resultaat? Wat is een resultaatlog? En hoe exporteer je de resultaten? Het wordt je allemaal uitgelegd in dit artikel!
Resultaten
Zodra je een toets volledig hebt nagekeken (en de toets genormeerd is), berekent Woots de cijfers. Je kunt de resultaten als volgt bekijken:
- Log in bij Woots.
- Klik op je programma of gebruik de zoekbalk in de Programma's-sectie.
- Klik op je toets of gebruik de zoekbalk.
- Klik op Resultaten in het menu aan de bovenkant.
- Onder het Cijfers-tabblad vind je het aantal gescoorde punten en het cijfer per leerling.
- Onder het Opgaven-tabblad vind je per leerling de vragen die correct (groen), half-goed (oranje), incorrect (rood) zijn beantwoord of onbeantwoord of niet beoordeeld zijn.
- Klik op een Leerling voor een overzicht van de score per vraag. Je kan hier ook de toets van de leerling terugvinden door op Bekijk resultaat te klikken.
Tip: Een remove_red_eye-icoon in de status-kolom geeft aan dat een leerling zijn of haar resultaat heeft ingezien.
De resultaat pagina opent standaard op het tabblad Cijfers. Hier zie je de nummers van de resultaten, de namen van de leerlingen, de leerlingnummers, de behaalde punten en de cijfers.
Je kunt hier de volgende iconen tegenkomen:
- remove_red_eyeDit icoon geeft aan dat de leerling het resultaat heeft bekeken.
- alarm_addDit icoon geeft aan dat de leerling recht op extra tijd had tijdens de toets.
- content_cutDit icoon geeft aan dat de leerling het recht had om aangewezen opgaven over te slaan.
Het is ook mogelijk om de resultaten te filteren aan de hand van uitklapmenu's. Als de beta feature Beoordelingen of Archiveer resultaten is ingeschakeld, dan kun je hier nog extra filter opties bekijken. Je kunt de resultaten filteren op de volgende onderdelen:
- Alle
Filter op alle resultaten of enkel resultaten die zijn gewijzigd na het publiceren. - Cijfers
Dit filter geeft je de mogelijkheid om de resultaten te filteren gebaseerd op een specifiek cijfer. Dit kan gebruikt worden om groepen aan te maken, zodat deze gebruikt kunnen worden bij de inzichten, het plannen van een toetsinzage en het exporteren van de data. Je kunt gebruik maken van de schuifbalk of handmatig een cijfer invullen. - Gewijzigd na datum
Je kan de kalender gebruiken om de resultaten te filteren wanneer deze gewijzigd zijn voor of na een bepaalde datum. - Groepen
Als groepen gebruikt zijn voor de toets, dan kun je hiermee filteren op deze groepen. - Klassen
Als klassen gebruikt zijn in de toets, dan kun je hiermee filteren op deze klassen.
Onder de filter uitklapmenu's zie je een een knop genaamd Keur goed. Hiernaast zie je ook een uitklapmenu Meer, vanuit hier kun je een Groep aanmaken, Markeer als onbepaald, Keur af, Archiveer of Verwijderen. Onthoud dat als de beta functie Beoordelingen ingeschakeld is, dat deze opties er anders uit zien.
Als je een toets wil inplannen voor een deel van je leerlingen, bijvoorbeeld voor inhaaltoetsen of huiswerk, dan kun je binnen het programma Groepen aanmaken. Met deze Groep kun je voor een deel van je klas een aparte afname inplannen.
Lees hier meer over aanmaken van groepen en inrichting van je Programma worden.Het resultaat is goedgekeurd en een groendone-icoon verschijnt naast de beoordeling. Het is mogelijk om hier commentaar bij te plaatsen.
Keur af
Het resultaat is afgekeurd en een rood close-icoon verschijnt naast de beoordeling. Het is verplicht om hier commentaar bij te plaatsen.Als je het resultaat van een leerling afkeurt, dan kunnen zij deze niet inzien tijdens de toetsinzage.
Verwijder
Deze optie wordt vooral gebruikt bij papieren toetsen tijdens het scannen. Het is mogelijk dat een resultaat bijvoorbeeld per ongeluk twee keer gescand is en dan kun je met deze optie een resultaat verwijderen. Je kunt een resultaat dat is verwijderd altijd herstellen in de instellingen.
Door te klikken op het tabblad Opgaven in het resultatenoverzicht, wordt je naar het overzicht gebracht waarin je kunt zien welke opgaven zijn beoordeeld als correct, foutje, incorrect, onbeantwoord en niet beoordeeld.
- Correct
De leerling heeft de vraag goed beantwoord en heeft de volle punten ontvangen. - Foutje
Als de leerling de vraag deels goed heeft beoordeeld, waardoor ze niet de volle punten hebben ontvangen verschijnt dit icoon. Bijvoorbeeld, een leerling heeft 5 van de 10 punten ontvangen. - Incorrect
De leerling heeft de vraag foutief beantwoord en heeft 0 punten ontvangen. - Onbeantwoord
De leerling heeft de vraag niet beantwoord.
- Niet beoordeeld
De vraag is nog niet beoordeeld.
error_outlineIn het geval van zelf na te kijken digitale toetsen hebben leerlingen de mogelijkheid om zichzelf punten toe te kennen, zelfs als ze geen antwoord hebben gegeven. Dit wordt echter wel getoond als 'Onbeantwoord' in het overzicht van de opgaven.
-
Log in bij Woots.
-
Klik op je programma of gebruik de zoekbalk in de Programma's-sectie.
-
Klik op je toets of gebruik de zoekbalk.
-
Klik op Resultaten in het menu aan de bovenkant.
-
Klik op eenLeerlingvoor een overzicht van de score per vraag. Je kan hier ook de toets van de leerling terugvinden door op Bekijk resultaat te klikken. De naam van de nakijker wordt weergegeven per vraag.
Als je op het resultaatnummer van een specifieke leerling klikt, opent er een nieuwe pagina. Aan de linkerkant van deze pagina zie je een blok waarin de volgende informatie wordt weergegeven: resultaatnummer, naam van de leerling, leerlingnummer, de datum en tijd waarop de toets begonnen en ingeleverd is, het toegekende cijfer en aantal punten en een link naar de antwoorden van de leerling.
Aan de rechterkant zie je de volgende tabbladen:
- Opgaven
In het opgaven tabblad zie je hoeveel punten de leerling per vraag heeft ontvangen. - Leerdoelen
Als je school gebruik maakt van leerdoelen, dan kun je hier zien hoe goed de leerling heeft gescoord per leerdoel. Je kunt hier ook vergelijken hoe goed de leerling heeft gescoord ten opzichte van het gemiddelde resultaat van alle leerlingen die de toets hebben gemaakt. - Bestanden
In het tabblad bestanden kun je de bestanden zien die de leerling tijdens de toets heeft geupload. Het is hier ook mogelijk om een bestand toe te voegen aan het resultaat van de leerling, bijvoorbeeld als dit tijdens de toets verkeerd is gegaan, door op Nieuw bestand te klikken. - Discussies
Als deze opties is ingeschakeld tijdens het plannen van het toetsinzage moment en de leerling een discussie is gestart, dan verschijnt hier de geschiedenis van de discussies. - Log
Het log toont de activiteiten van de leerling tijdens de toets. Dit bevat de tijd en datum waarop ze de toets gestart zijn, ingeleverd hebben, een vraag beantwoord hebben en een opgave bekeken hebben. Het IP adres van elke activiteit wordt hier ook getoond. Om de privacy van de leerlingen te beschermen, tonen we alleen de laatste twee blokken van het IP adres. - Instellingen
In de instellingen heb je de mogelijkheid om:
- Exporteer
Als je op Exporteer klikt, wordt er een nieuwe pagina geopend waar je het resultaat (inclusief de beoordeling) kunt afdrukken of het resultaat kunt opslaan als PDF. - Resultaat goedkeuren
Klik op Goedkeuren om het resultaat van de leerling goed te keuren. - Resultaat afkeuren
Klik op Afkeuren om het resultaat van de leerling af te keuren. - Verwijder resultaat
Als je klikt op Verwijder, dan verwijder je het resultaat van de leerling. - Verander eigenaar (Alléén papieren toetsen)
Als leerlingen het verkeerde leerlingennummer hebben ingevuld voor een papieren toets, dan kun je hier het correcte leerlingennummer invullen door op Verander te drukken.
- Exporteer
Als bepaalde integraties zijn ingeschakeld voor je digitale toets, dan kun je in het resultaat de volgende tabbladen tegenkomen:
- Proctorio
Als Proctorio is ingeschakeld tijdens de afname van de digitale toets, dan kun je hier de opname van de leerling zien. - ProctorExam
Als ProctorExam is ingeschakeld tijdens de afname van de digitale toets, dan kun je hier de opname van de leerling zien. - Turnitin
Als Turnitin is ingeschakeld voor de digitale toets, dan zie je hier de significance score, welke wordt geuit in een percentage waarin de content de database matcht. Je kunt hier ook een gedetailleerd weergave openen van de content die gematcht is in Turnitin door te klikken op Open in Turnitin onder elke vraag. - Ouriginal
Als Ouriginal is ingeschakeld voor de digitale toets, dan zie je hier de significance score, welke wordt geuit in een percentage waarin de content de database matcht. Je kunt hier ook een gedetailleerd weergave openen van de content die gematcht is in Ouriginal door op de blauwe percentage te klikken.
Als een leerling een verkeerd leerlingnummer heeft ingevuld op het voorblad van een papieren toets, dan kun je het resultaat toewijzen aan het juiste leerlingnummer.
Volg onderstaande stappen om de eigenaar van een resultaat te veranderen.
- Klik op jouw domain Schoolnaam in het menu aan de linkerkant.
- Klik op label_important Programma's in het menu bovenin.
- Selecteer je programma of gebruik de zoekbalk.
- Selecteer je toets of gebruik de zoekbalk.
- Klik op beenhere Resultaten in het menu bovenin.
- Klik op het resultaatnummer van de leerling waarvan je het resultaat wilt veranderen.
- Klik op het tabblad Instellingen.
- Klik op Verander eigenaar in de Gevarenzone.
- Vul het correcte leerlingnummer in of de naam van de leerling.
- Klik op Bewaar.
-
Log in bij Woots.
-
Klik op je programma of gebruik de zoekbalk in de Programma's-sectie.
-
Klik op je toets of gebruik de zoekbalk.
-
Klik op Resultaten in het menu aan de bovenkant.
-
Klik op de Leerling waarvan je het resultaat wilt verwijderen.
-
Klik op Instellingen in de switch aan de bovenkant en ga naar de Gevarenzone-sectie.
-
Klik op Verwijder en daarna op Bevestig.
Voorlopig resultaat voor leerlingen direct na het inleveren
Met deze functie kunnen leerlingen meteen na het inleveren van hun toets een voorlopig resultaat zien. Dit voorlopige resultaat toont de score in punten van automatisch nagekeken vragen en het cijfer en letterwaarde van de toets als deze volledig automatisch nagekeken is.
Deze instelling kan ingeschakeld worden in de instellingen voor inzage, maar het voorlopige resultaat wordt los van de inzage getoond.
Volg onderstaande stappen om leerlingen direct na inleveren van de toets hun voorlopige resultaat te tonen.
- Klik op jouw Schoolnaam in het menu aan de linkerkant.
- Klik op Programma's in het menu bovenin.
- Selecteer je Programma of gebruik de zoekbalk.
- Selecteer je toets of gebruik de zoekbalk.
- Klik op settings Instellingen in het menu bovenin.
- Klik op Toetsinzage in het menu aan de linkerkant.
- Vink het vakje 'Toon voorlopig resultaat direct na inleveren' aan.
Resultaatlog (bèta-functie)
De resultaatlog van een digitale toets kan per leerling resultaat worden. In de log zie je een overzicht van de tijd en datum dat een deelnemer:
- Begonnen is met de toets
- De antwoorden van een toets heeft ingeleverd
- Een opgave heeft bekeken
- Een vraag heeft beantwoord
Het IP adres van elke activiteit wordt ook getoond. Om de privacy van de leerlingen te beschermen, tonen we alleen de laatste twee blokken van het IP adres.
- Klik op de jouw domain Naam van jouw school in het menu aan de linkerkant.
- Klik op label_important Programma's in het menu bovenin.
- Selecteer je Programma of gebruik de zoekbalk.
- Selecteer je toets of gebruik de zoekbalk.
- Klik op Resultaten in het menu bovenin.
- Klik op het resultaat van de leerling waarvan je het log wilt bekijken.
- Klik op Log in het menu bovenin.
De log wordt nu getoond.
Je ziet deze versie van de resultaatlog alleen als de beheerders van je school de bèta-feature logs hebben uitgezet. Als deze aanstaat, dan zul je de resultaatlog in bèta zien.
Resultaten downloaden of exporteren
Wil je toetsresultaten importeren in een ander programma, zoals Excel? Exporteer de resultaten dan eerst naar een CSV-bestand. Je kunt dit doen na of tijdens het beoordelen van een opdracht.
- Log in bij Woots.
- Klik op je programma of gebruik de zoekbalk in de Programma's-sectie.
- Klik op je toets of gebruik de zoekbalk.
- Klik op Resultaten in het menu aan de bovenkant.
- Klik op het meerkeuzemenu Exporteren.
- Bepaal welke informatie van leerlingen je wilt Exporteren.
- Klik vervolgens op Exporteer het bestand wordt nu gedownload en kan je terugvinden in je Download map op je computer.
Tip: Bij het exporteren kan je ook direct exporteren naar Excel, je vindt deze optie terug onder Opmaak*.
Opmerkingen
0 opmerkingen
U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.