Aanpassingen aan het platform
Verbeteringen in de annotatieworkflow
Verbeteringen in de beoordelingsworkflow: Annotaties geïntegreerd in het beoordelingsscherm
Als onderdeel van de verbeteringen aan de beoordelingsworkflow zijn annotaties nu geïntegreerd in het beoordelingsscherm voor zowel digitale toetsen als schriftelijke opdrachten. Dit betekent dat alle informatie—zoals het antwoord, het beoordelingsschema, feedback, markeringen en discussies—nu in één overzicht wordt gepresenteerd. Hierdoor hoef je niet meer tussen verschillende schermen te schakelen en heb je alle relevante informatie makkelijk toegankelijk op één plek.
De veranderingen zijn:
- Markeringskleur aanpassen: Je kunt nu de kleur van de markering wijzigen via de tooltip. Het hovermenu biedt ook de optie om markeringen te verwijderen of een opmerking toe te voegen. De tooltip is toegankelijk door erop te klikken.
- Tooltip voor schriftelijke opdrachten: Voor schriftelijke opdrachten verschijnt de tooltip wanneer je op de spraakballon klikt.
- Zijpaneel voor annotaties: Annotaties kunnen direct via een zijpaneel in het beoordelingsscherm bekeken worden.
- Bewerken en verwijderen van opmerkingen: In het zijpaneel kunnen opmerkingen bij markeringen bewerkt of verwijderd worden.
- Automatisch zijpaneel voor schriftelijke opdrachten: Bij schriftelijke opdrachten opent het zijpaneel automatisch zodra je een annotatie toevoegt.
- Markeringen zonder opmerkingen voor digitale toetsen: Voor digitale toetsen gebeurt dit niet, zodat je secties kunt markeren zonder per se een opmerking toe te voegen, wat het markeren van belangrijke informatie efficiënter maakt.
Mogelijkheid toegevoegd om annotaties te maken en te bewerken in peer-reviewed digitale toetsen
Als onderdeel van de verbeteringen aan de annotatieworkflow hebben we nu de mogelijkheid toegevoegd voor leerlingen om annotaties te maken en te bewerken binnen een digitale toets die ze zelf hebben beoordeeld (peer review).
Medewerkers opnieuw als leerling aan een programma toevoegen
In de release van 5 januari 2025 werd de optie om medewerkers als leerling aan een programma toe te voegen verwijderd. Op basis van jullie feedback voegen we deze functionaliteit opnieuw toe. Daarnaast breiden we de ondersteuning voor medewerkers binnen groepen en klassen uit.
De volgende wijzigingen worden doorgevoerd om scholen beter te ondersteunen die medewerkers opdrachten binnen Woots laten maken:
- Medewerkers kunnen opnieuw als leerling aan programma's worden toegevoegd.
- Medewerkers kunnen nu ook aan groepen en klassen worden toegevoegd, waardoor je tijdslots voor hen kunt inplannen.
- Voor schriftelijke opdrachten wordt het scherm "niet-herkend leerlingnummer" bijgewerkt, zodat medewerkers kunnen worden geselecteerd op naam via een dropdownmenu.
Meer soepelheid bij het herkennen van Meerkeuze-vragen
Variabelen nu beschikbaar in schriftelijke opdrachten
Het is nu mogelijk om variabelen te gebruiken in schriftelijke opdrachten. Dit maakt het mogelijk om vragen automatisch te veranderen, net zoals bij digitale toetsen en itembanken. Via de code-editor kunnen variabelen worden toegevoegd, en bij het genereren van formulieren worden ze automatisch in de PDF ingevuld.
Je kunt de variabelen niet alleen gebruiken voor de inhoud van de vragen, maar ook voor de antwoordopties en de beoordelingscriteria.
In de preview blijven de variabelen hetzelfde, zelfs als je de opdracht of het script aanpast, omdat ze met een vaste instelling worden gegenereerd.
PDF-bestanden uploaden bij ontbrekende scanpagina's
Voorheen konden alleen JPG-bestanden worden geüpload bij het toevoegen van ontbrekende scanpagina's. Nu ondersteunen we ook PDF-bestanden. Wanneer een PDF wordt geüpload, wordt de eerste pagina automatisch omgezet naar een JPG in de browser en geüpload naar Woots.
We tonen nu alleen het aantal leerlingen dat aan een programma gekoppeld is
Aantal tabs verminderd in de schoolinstellingen
Inzicht in medewerkers per Progamma en Itembank
Verbeterde tekst bewerker
Wat is er nieuw?
- Kopgrootten zijn teruggebracht tot één formaat.
- De codeblokoptie is nu direct toegankelijk.
- Afbeeldings- en bestandsuploads zijn, waar mogelijk, samengevoegd in één knop die direct het bestandsselectiescherm opent.
- Een nieuwe citaatopmaak helpt bij het structureren van tekst.
- Het vereenvoudigde kleurenmenu biedt een basisselectie van kleuren met voldoende contrast voor betere leesbaarheid.
De nieuwe editor past zich flexibel aan de invoervelden aan. In sommige velden is hij altijd zichtbaar, terwijl je hem in andere kunt uitklappen wanneer je hem nodig hebt. De werkbalk blijft bovenaan het veld vaststaan, zodat je altijd de juiste opmaakopties binnen handbereik hebt, zonder je focus op de tekst te verliezen. Zo wordt typen en opmaken een stuk gemakkelijker!
API wijzigingen
Mogelijkheid toegevoegd om programma's te koppelen aan itembanken via de API
Lege attributen opgenomen in alle API-responses
Zoals aangekondigd in het important changes artikel, bevatten alle API-endpoints nu lege attributen in de responses.
De volgende endpoints worden door deze wijziging beïnvloed:
- User show (courses)
- Covers
- Domains
- Objectives
- Question bank labels
- Question bank show (labels)
- Requirements
- Assignment show (requirements)
- Schools
Houd hier rekening mee bij de verwerking van API-responses binnen je applicatie.
De ID voor de variabelen in de Result API is verwijderd
We hebben het ID voor variabelen in de Result API verwijderd, omdat dit ID verder geen functionele rol binnen de API heeft. Zorg er daarom voor dat alle interne logica die afhankelijk was van dit ID, zoals het opslaan of koppelen van gegevens, wordt aangepast of verwijderd.
Opmerkingen
0 opmerkingen
U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.